logo

Om oss

Narva Scandinavia AB är ett Svenskt belysningsföretag som riktar sig mot den Skandinaviska marknaden. Vi förser marknaden med ljuskällor och armaturer. Vi riktar oss främst mot grossister samt återförsäljare. Vårt kontor och lager finns i Södertälje.

Vi är medlem i Belysningsbranschen samt i miljöorganisationer som REPA och El-Kretsen.

Narva ägs sedan 2012 i huvudsak av industrihandelskoncernen Teqnion AB samt utav Narva GmbH.

Lite kuriosa
Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje. 1997 fick Narva GmbH möjligheten att köpa en andel i bolaget och Unlite Energiljus AB fick ensamrätt att sälja Narvas produkter i Norden. Kort därefter bytte man namn på Unilite Energiljus till Narva Scandinavia AB.

Teqnion är en industrihandelskoncern som marknadsför och säljer komponenter, maskiner system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer. Teqnions kunder utgörs primärt av nordisk industri där koncernen höjer producentens konkurrenskraft genom att tillhandahålla specialkunskaper och världsledande komponenter och system.

Följande bolag ingår i gruppen:

Air Target AB
Konstruerar och tillverkar unika system för målindikering baserade på akustik. Produkterna erbjuder noggrann och tydlig presentation av avståndet mellan en projektil och dess mål.

Cellab Nordia AB
Cellab marknadsför och säljer instrument och förbrukningsvaror inriktat mot patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

Elrond Komponent AB
Projekterar och levererar produkter för en störningsfri elmiljö. Åskskydd/Överspänningsskydd, UPS/Avbrottsfri kraft, Åskledare, Potentialutjämning samt nätaggregat.

GB Verkstads och Industrivaror AB
Återförsäljare av bland annat fästelement, hydralikkomponenter, svets, rördelar, packningar,tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar.

Industrikomponenter AB
Marknadsför elektromekaniska- och elektroniska komponenter från ledande utländska leverantörer till tillverkande företag och slutkunder inom industriautomation.

K-FAB Sverige AB
En flexibel och designande norrländsk leverantör av hembelysning med ett brett sortiment av både moderna och klassiska lampor i skandinavisk stil.