logo

Om oss

Narva Scandinavia NASC bedriver handel med ljuskällor som lampor och lysrör. Verksamheten med lager bedrivs i Södertälje. Försäljning sker främst mot stora kunder i Sverige.
Narva Scandinavia är sedan juni 2012 ett i huvudsak helägt dotterbolag till Teqnion AB. NASC arbetar strukturerat med att leda över försäljningen från äldre belysningstekniker mot nya LED-produkter till proffsmarknaden i takt med att kundbeteenden och regelverk förändras. NASC har som mål att stärka sitt renommé som en kunnig och flexibel belysningsleverantör till allt från specialapplikationer på proffsmarknaden till vardagsbelysning. Arbete pågår med att specialisera kunderbjudandet. Ett ständigt pågående process där nya ljuskällor och leverantörer kontinuerligt utvärderas för att säkra ett konkurrenskraftigt kunderbjudande.

Vi är medlem i Belysningsbranschen samt i miljöorganisationer som REPA och El-Kretsen.

Lite kuriosa
Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje. 1997 fick Narva GmbH möjligheten att köpa en andel i bolaget och Unlite Energiljus AB fick ensamrätt att sälja Narvas produkter i Norden. Kort därefter bytte man namn på Unilite Energiljus till Narva Scandinavia AB.

Teqnion är en industrihandelskoncern som marknadsför och säljer komponenter, maskiner system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer. Teqnions kunder utgörs primärt av nordisk industri där koncernen höjer producentens konkurrenskraft genom att tillhandahålla specialkunskaper och världsledande komponenter och system.

Följande bolag ingår i gruppen:

Air Target AB
Konstruerar och tillverkar unika system för målindikering baserade på akustik. Produkterna erbjuder noggrann och tydlig presentation av avståndet mellan en projektil och dess mål.

Cellab Nordia AB
Cellab marknadsför och säljer instrument och förbrukningsvaror inriktat mot patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

Elrond Komponent AB
Projekterar och levererar produkter för en störningsfri elmiljö. Åskskydd/Överspänningsskydd, UPS/Avbrottsfri kraft, Åskledare, Potentialutjämning samt nätaggregat.

GB Verkstads och Industrivaror AB
Återförsäljare av bland annat fästelement, hydralikkomponenter, svets, rördelar, packningar,tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar.

Industrikomponenter AB
Marknadsför elektromekaniska- och elektroniska komponenter från ledande utländska leverantörer till tillverkande företag och slutkunder inom industriautomation.

K-FAB Sverige AB
En flexibel och designande norrländsk leverantör av hembelysning med ett brett sortiment av både moderna och klassiska lampor i skandinavisk stil.

Grimstorps Byggkomponenter högeffektiv produktion av kundspecifika byggkomponenter.

Stans & Press kundanpassad legotillverkning med plåt som utgångsmaterial.

Eloflex marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar och en viktig aktör i hjälpmedelssektorn.

HEM1 Sydost AB totalentreprenad inom bostadsbyggnadssegmentet.hjälpmedelssektorn.

Markis City Service AB ett rikstäckande servicebolag inriktat mot rekonditionering, profilering och distribution av bl.a kylskåp inom dryckesindustrin.

Injab Kraft Teknik ABInjab Kraft Teknik AB är en av de ledande leverantörerna av ström- och mättransformatorer i Sverige. 

WiMa Propulsion AB ett kunskaps- och serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer.